Vánoční exkurze do Brna

12.12.2022 12:50

Dne 7.12.2022 jsme se jako třida 9.ročníku vydali do Brna na prohlídku vily Tugendhat. Po příjezdu jsme si prohlédli zahradu a udělali pár fotek na vzpomínku, poté jsme šli dovnitř a hned v předsíni nám pán začal vyprávět historii téhle vily. Prvně jsme si prohlédli dětské pokoje a ložnice, měli tam dost vysoké stropy a dokonce jen v prvním patře 2 koupelny s velmi moderním vybavení protože na tu dobu kdy se vila stavěla je to až velmi. 

Pak jsme sešli schody do nejzajímavější části, kde byl obsažen obývák s pracovnu a jídelnou, uprostřed ji zdobila onyxová stěna, která při záření sluncem na ni, tak z druhé strany zářila a měnila barvu, opět jsme se dozvěděli několik zajímavostí a poté se vydali do posledního patra, kde ve vitrínách byli pravé starodávné nábytky a minimalistická vila ve vitríně. 

Po ukončení jsme se vydali hromadnou dopravou na prohlídku mineraologie, kde teda paní nebyla moci sympatická, ale museli jsme vydržet. Opět jsme se dozvěděli mnoho věcí i viděli zajímavé druhy nerostů. Ke konci jsme s radostí vyšli do mekáče a pořádně se nadlábli na ukončenou.

         Zuzana Zubíková, žákyně 9. třídy

❤️

 

Fotogalerie: Vánoční exkurze do Brna