Školní výlet 8. třídy

22.06.2023 11:33

Blíží se konec roku a s tím i čas vyjet mimo školní lavice, něco poznat, zažít. Naše třída vyjela do Olomouckého kraje a poznala jeho část od rovin Litovelského Pomoraví, přes kopečky Nízkého Jeseníku až po samotnou hanáckou metropoli. 

Nejprve jsme se vydali směrem přírodovědného centra Sluňákov. Zde jsme si po nutné svačině prošli místní přírodní areál s jednotlivými naučnými prvky. Následně jsme si zapůjčili kola a podél řeky Moravy jsme vyjeli směrem Litovel, kam jsme po 13 km a asi hodince cesty úspěšně dojeli.  Zpátky už to bylo mírně z kopečka. Ještě ten samý den jsme přejeli do autokempu Šternberk a po dobré večeři (děkujeme, Míšo)  se ubytovali. 

Druhý den jsme prozkoumávali okolí kempu. Jednak nedaleký rybník (voda byla příjemně osvěžující) a přes okolní kopečky až do Šternberku s prohlídkou areálu hradu. Odpoledne nás pak čekalo plavání a divočení v místním novém aquacentru. A večer pak převážně karetní hry ("Hop na špek" se stane třídní hláškou). Ve středu jsme se vraceli se zastávkou v Olomouci, kde jsme si prohlédli Trojiční sloup i Dóm svatého Václava. Žáci přijeli domů unavení, ale obohaceni o nové zážitky i s rozšířenými obzory. Počasí jsme měli perfektní a akci jsme si společně užili.

Fotogalerie: Školní výlet 8. třídy