Školní výlet 7. třídy

28.06.2015 08:43

Ve dnech 15. – 17. června se 7. třída vydala na výlet do Ostrova u Macochy.

1.den

Nastoupili jsme do autobusu a vystoupili ve Vyškově na nádraží, kde na nás pan učitel Vaštík s paní učitelkou Markovou. Tašky a kabele jsme si dali do auta a dalším autobusem se přesunuli do obce Krasová, odkud jsme už pěšky dorazili na místo. Na místě jsme se vybalili. Holky nám připravily pizzu a s rukama jsme šli pro dřevo na večerní táborák. Neodradil nás ani déšť. Během výpravy do jeskyně, kterou řídil Luther, jsme zabloudili, ale měli jsme štěstí, když jsme našli Velkou dohodu, podle které jsme se zorientovali a nakonec se nám podařilo jeskyni najít. Když jsme se vraceli zpět, byli jsme celí od bláta tak jsme se převlékli, usušili a Vojta s Lutherem udělali večeři (čínu).Večer jsme hádali přísloví.

2.den 

Šli jsme na výlet do Sloupsko-Šošůvkých jeskyní a po cestě jsme se zastavili na hradě Holštejn, kde byla jeskyně, kterou jsme prolezli. Později na vrchu, kde byla zřícenina jsme si dali mrkev a müsli. Ve vesnici jsme se zastavili na jídlo a zmrzku. Po cestě jsme hráli hry. U jeskyně jsme museli chvíli čekat na průvodce, ale v jeskyni byla sranda a bylo tam hodně zajímavých věcí. K večeři jsem s Martinem a Jirkou vařili palačinky. Po nich jsme palačinkách ještě nachystali oheň na špekáčky, jablka a zbytky masa z číny. Večer jsme také vyráběli horkovzdušné balóny.

3.den

Vstávali jsme později, k obědu byly fazole a la picanto od pana Vaštíka, které měly podle mě zvláštní chuť. Uklidili jsme po sobě, sbalili si věci a vyrazili zpátky na cestu domů.

Martin Rybák

Fotogalerie: Školní výlet 7. třídy