Prvňáčci pod ochrannými křídly deváťáků

11.09.2020 08:00

Hned v prvních školních dnech vyrazili prvňáčci na obhlídku školy. Uchvátila je hlavně počítačová učebna, tělocvična, odpočinkový kout u zrcadla a ředitelna - jejich jazykem „třída pana ředitele“ J.

Navštívili postupně všechny ročníky starších spolužáků, představili se básničkou a nabídli jim kamarádství. Všude je žáci i jejich paní učitelky mile přivítali, prvňáčci si prohlédli jejich učebnu a pozdravili známé tváře. Cestou potkali i pana školníka a pana zástupce, kteří jim popřáli hodně jedniček.

Jen deváťáky ten den nezastihli, byli totiž se svou paní učitelkou na odloženém výletě. Ale hned po návratu je nejstarší žáci pozvali na návštěvu. A nejen to. S jejich pomocí si prvňáčci vyrobili a pojmenovali krásné malé dráčky a u toho poslouchali vyprávění zážitků z nedávného výletu. Od nových kamarádů z devítky dostali také dáreček s věnováním.

Jelikož si malí i velcí vzájemně „padli do oka“, byly paní učitelky Čepánová a Hrubá moc rády, že se deváťáci rozhodli vzít nad prvňáčky patronát a jejich setkání tak určitě nebylo poslední.

Fotogalerie: Prvňáčci pod ochrannými křídly deváťáků