Nocování na zámku

29.06.2021 11:05

Ve čtvrtek 24. června v 18,00 hodin jsme přišli do školy, abychom tu strávili noc. Jen co jsme si upravili třídu, přivezli nám pizzu. Část jsme snědli, někteří si ji nechali na snídani nebo, jako například Kuba, ji dojídali v noci.

Po večeři jsme hráli hry. První byla Žouželení, kterou si pro nás připravila paní asistentka. Druhá byla od Klárky – Co na to Češi?. To byla dobrá zábava, zvlášť, když si Natka spletla galerii a galanterii.

Venku byla bouřka a my jsme si v tom hřmění udělali diskotéku. Nejdříve jsme tancovali na novinách, kdo bude šikovnější, pak se zapojili do tance všichni. Protože už nejsme děti (někteří), tak jsme to pustili na plný pecky. Největší úspěch měla Borovička (Cítim voňu lesa).

Po diskotéce byla malá pauza, paní učitelka si myslela, že chceme jít spát, ale my se pustili do další nálože písniček a tancování začalo znovu.

Se zpožděním za námi přijela paní učitelka Martínková. Ještě se nám nechtělo spát a tak jsme šli za ní do muzea, kde nám pověděla něco o historii Bohdalic. Potom jsme jí pomohli vynosit z auta knihy, které přivezla z tiskárny. Udělali jsme řetěz jako mravenci a za chvíli byly 2 palety v patře. Jako poděkování jsme dostali malé dárky, rozloučili jsme se a šli jsme se uložit ke spánku.

Po nezbytné hygieně jsme šli spát. Nikdo nemohl usnout, protože Kikin strašně chrápal. Už i paní asistentka se ho pokoušela vypnout, ale nepomohlo to. Nakonec jsme ale i v tom vichru a bouřce usnuli.

Vzbudili jsme se okolo šesté, převlékli jsme se, proběhla ranní hygiena a nasnídali jsme se. Potom jsme uklidili třídu a na rozlučku jsme si udělali ještě malou diskotéku. Protože nás čekal sportovní den, byla to dobrá rozcvička.

Až ráno, když jsme zkoumali, proč nám od půl druhé nešla elektrika, jsme se dozvěděli, že na jihu Moravy bylo ničivé tornádo a co všechno napáchalo. Tato noc je prostě nezapomenutelná.

Denis Vlček, 5. třída

 

Fotogalerie: Nocování na zámku