Návštěva dopravního hřiště

19.09.2021 20:43

V úterý 14.9.2021 jsme my, žáci 4. třídy, jeli na dopravní hřiště do Vyškova.

Na začátku jsme se učili dopravní značky, předpisy a co máme mít na sobě my a co naše kolo. Také jsme si ukázali, jak jsou důležité reflexní prvky. Paní učitelka nám pouštěla videa o tom, jak máme jezdit.

Po přestávce jsme dostali kola a připravili jsme se na ježdění. Hned úvodní výjezd z parkoviště dal většině z nás zabrat. Učili jsme se jezdit, správně zastavovat, odbočovat, objíždět překážku a správně se rozjíždět. Pak jsme se rozdělili na dvě skupiny a učili jsme se jezdit podle semaforů. Ty se po chvíli pokazily a tak dopravu řídil Matěj.

Někteří z nás měli problémy, protože nepoznali levou a pravou ruku, jezdili v protisměru, po chodníku nebo nedávali nikomu přednost. To znamená, že máme do dubna, kdy pojedeme na dopravní hřiště podruhé, stále co zlepšovat.

Po výcviku jsme schovali kola, uklidili po sobě učebnu a vyrazili na autobus zpátky do školy. Moc se nám tam líbilo a užili jsme si to. Uděláme všechno proto, abychom na jaře všichni dostali průkaz cyklisty a v silničním provozu se chovali bezpečně.

 

Fotogalerie: Návštěva dopravního hřiště