Expedice Větrníky

29.06.2021 09:11

Ve středu 23. června jsme se vydali na Expedici Větrníky 2021.

Vyšli jsme před osmou hodinou. Rozdělili jsme se do tří týmů a šli jsme po silnici ke Kučerovu. Hned od začátku jsme hráli různé hry. Například štafetu s kolíčkama na prádlo, omotávali jsme se vzájemně lanem, převlíkali jsme si trička na čas a luštili různé zákeřné úkoly. Občas jsme se museli rychle schovat kam to jen šlo, jen ne do obilí.

Výstup na kopec byl drsný. Po cestě pan asistent a zdravotník Kuba nachystal s půlkou třídy pár prutů na opékání. Ohniště bylo u Jarmilky. Rozdělat oheň byl pěkný oříšek. Ale nakonec vzplál a my jsme mohli opékat špekáčky a rohlíky. Následovalo velké třídní focení. A potom už byl čas pomalu se vydat ke Kučerovu.

V lese nás trápily kopřivy. Viděli jsme pár hub. Ještě nás čekaly matematické a vlastivědné hry a než jsme se nadáli, byli jsme u zastávky v Kučerově. A protože jsme měli ještě pár minut čas a paní učitelka nabitou peněženku, zašli jsme na kopečkovou zmrzku. To byla opravdu sladká tečka.

Počasí bylo super – foukalo a nepražilo slunce, na Větrníkách jsme někteří vytáhli i mikiny. Ušli jsme přes 11 kilometrů. Na tento výlet budeme jistě dlouho vzpomínat!

 

 

 

 

žáci 5. třídy

 

Fotogalerie: Expedice Větrníky

<< 1 | 2