Expedice Chocholík

25.06.2022 15:43

Ve středu 22.6. jsme vyrazili z Vyškova pěšky na rozhlednu Chocholík, která se tyčí nad Drnovicemi. Cestou jsme od paní učitelky dostali spoustu soutěží. Nejvíc nás bavily běhačka po lese, kde jsme hledali písmenka a obrázky, kolíčkování, skládání názvů měst a procházení bludiště. Vypekly nás násobky sedmi, to bylo teda peklo. 

V bývalém lomu jsme se na chvíli utábořili. Nanosili jsme dříví a opekli jsme si špekáčky, rohlíky, chleby a marshmallowny. Pak jsme se vydali k rozhledně. Na chvíli jsme se ztratili a bylo to jako ve hře Jumanji, ale cestu jsme našli a po třešňové svačince jsme konečně uviděli rozhlednu! 

Rozhledna leží na stejnojmenném kopci ve výšce 367 m n.m., je vysoká 26 metrů a vede na ni 144 schodů. Hrdinou se stal Maťa, který poprvé v životě vystoupil úplně nahoru. Borci byli ale i ti, kteří vyšli aspoň do třetího patra. Z nejvyššího patra byl krásně vidět zámek v Račicích, Větrníky, Holý kopec, Drnovice, Vyškov, Dědice, kde jsme byli na Den dětí, levandulová pole, ale i dvě stíhačky. Potom jsme šli cestou kolem kostela sv. Vavřince ke stánku se zmrzlinou. Ten jsme vzali doslova útokem. Nejvíc jsme si asi pochutnali na modré ledové tříšti. 

Nakonec jsme šli na chvíli na dětské hřiště, kde se rozhodlo o vítězi dnešní expedice. Ono je jedno, kdo vyhrál, protože jsme se všichni snažili a dobře jsme se bavili. Ušli jsme přes 10 km, tedy asi 16 000 kroků, užili jsme si dobrou zábavu a ledové občerstvení. Domů jsme dorazili unavení, někdo si přinesl klíště, někdo odřeninu, škrábanec, špinavé boty, ale výlet se nám moc líbil. 

Čtvrťáci

Fotogalerie: Expedice Chocholík