Dětské dopravní hřiště

08.05.2013 15:53

 

Již tradičně se dvakrát ročně žáci 4. a 5. ročníku účastní výuky na Dětském dopravním hřišti ve Vyškově. V tomto školním roce proběhla druhá návštěva v úterý 30.4 2013. Jako obvykle nám přálo počasí, takže celá akce proběhla v pohodě, klidu a dobré náladě.

Výuka byla tradičně rozdělena na teoretickou a praktickou část, tentokrát byla navíc zakončena zkouškami na získání Průkazu cyklisty.

V nově vybavené učebně si žáci zopakovali znalosti z oblasti dopravy – od správného vybavení kola a cyklisty, přes dopravní značky, pravidlo pravé ruky, význam semaforů a policisty, který řídí dopravu. Došlo i na řešení průjezdu křižovatek.

Po svačině byly na programu praktické jízdy. Rozjet se, správně se rozhlédnout a vjet na silnici byl jen začátek. Objížděly se překážky, zastavovalo se, trénovala se jízda v pruzích, dávala se přednost zleva zprava a to vše pod přísným dohledem učitelek z domu dětí.

Na závěr žáci otestovali své znalosti. Nejlépe se s testy poprali Terezka Hrežová, Ivoš Brzobohatý a Adam Hrežo. Nejen jim, ale všem, kteří získali průkaz cyklisty, gratuluji a ostatní čtvrťáci budou mít další možnost výuky na DDH zase v příštím školním roce. Tentokrát se žáky nynější 3. třídy :-)

Mgr. Jana Žďárská

Fotogalerie: Dětské dopravní hřiště