Den Země v 1. třídě

22.04.2016 15:47

V pátek 22. dubna jsme společně oslavili Den Země projektovým vyučováním. Nejprve jsme se ve třídě rozdělili do čtyř skupin. Každá skupinka si zvolila svého velitele a společně vymysleli svůj název. Následoval první úkol: vyhledat a vybarvit v pracovním listu ukrytá zvířátka tak, aby dobře fungovalo jejich ochranné zabarvení. Druhý úkol byl: poskládat správně puzzle k jednotlivým vývojovým stádiím žáby.

Po svačince jsme se vypravili do přírody. Poblíž přírodní učebny jsme zasázeli přinesené sazenice keřů, vše jsme řádně zalili a zdokumentovali. Následovalo obhospodařování našeho mini-záhonku na školní zahradě, kam jsme zasadili a zaseli zbytek bylin a semena hrášku. V boudě na nářadí nás čekalo překvapení – na koštěti si postavil hnízdo a snesl do něj zelenkavá vajíčka neznámý ptáček.

 Poslední část dne jsme strávili úklidem zámeckého parku.

Počasí vyšlo nádherné. Při práci jsme se naučili vzájemně se respektovat, dát hlavy dohromady a společnými silami dovést vše ke zdárnému cíli. Pomoc druhému se stala samozřejmostí. Příjemně prožité dopoledne nás všechny obohatilo a snad jsme i tu naši Zemi udělali o něco šťastnější.

 

Leona Venerová, tř. uč., 1. roč.

Fotogalerie: Den Země v 1. třídě